Om internatet

Vad kostar det att bo på skolan?

Svar: Mellan 3 900 och 4 100 kr per månad, beroende på vilken standard boendet har. För ett delat rum kostar det 2700 kr. Inackorderingsbidrag kan sökas hos CSN.

Vad ingår i boendet?

Svar: Utöver rummet så ingår frukost, middag och kvällsfika. Lunch får alla elever på skolan.

Får man bo på internatet på helgerna?

Svar: Nej. Vissa elever som har långt hem kan dock ansöka om att få bo kvar på helgerna, och det gör man också om man till exempel jobbar helg eller har stalltjänst.

Finns det personal på kvällar och nätter?

Svar: Ja, skolan har alltid personal närvarande, från måndag eftermiddag till fredag morgon.

Har skolan något ridhus?

Svar: Ja, med måtten 20 x 60 meter.

Kan man ha med sig andra djur än häst till skolan?

Svar: Nej, det kan man tyvärr inte.

Kan man pendla till skolan?

Svar: Ja, det är många elever som gör det. Schemat läggs för att så långt det går passa med busstiderna till och från Västerhaninge, dit det går pendeltåg.

Får NP4-elever bo på internatet?

Svar: Inte för tillfället, men vi jobbar för att det ska kunna bli så.

Läsårsdata 2023-2024

HT börjar mån 21 aug
Höstlov 30 okt – 3 nov (v 44)
HT slutar tors 21 dec

VT börjar mån 8 jan
Sportlov 26 feb – 1 mars (v 9)
Påsklov 2 – 5 apr (v 14)
Lovdag fre 10 maj
Studenten fre 7 juni (utspring ca kl 12.30)

OBS! Åk 1 och 2 slutar ons 12 juni

Berga Naturbruksgymnasium ligger mellan Stockholm och Nynäshamn.
GPS-coordinater: 59.091681, 18.108213

Hitta med bil: Väg 73 från Stockholm, ta av vid trafikpl Fors/Försvarsmakten. Sväng höger mot Västerhaninge. Efter 300 m, sväng vänster mot Stav. Efter ca 1,7 km sväng vänster.

Hitta kommunalt: Pendeltåg till Västerhaninge och sedan buss 847 eller 843 till Berga Gård.

Berga naturbruksgymnasium
Berga Skolväg 1