Elevstallet


På Berga finns det möjlighet att stalla upp din häst i ett av Bergas elevstall. Vi har för tillfället 37  boxplatser i Bergas elevstall uppdelat på 4 olika stall. Det finns hagar till elevstallen i varierande storlekar, mindre hagar där det går 2 hästar och större hagar där det går större grupper av hästar. Hästarna går ut i hagen ca kl 07.30 på morgonen och tas in från hagen kl 16.00.

Bergas elevstall är ett kollektivstall, det vill säga att de elever som har häst uppstallad i elevstallet har stalltjänst och sköter stallet gemensamt. Stalltjänst har man cirka en vecka per månad. Under en dag med stalltjänst fodrar man hästarna på morgonen kl 07.00, släpper ut hästarna i hagen, fodrar hästarna lunchhösilage i hagen, tar in hästarna kl 16.00 och fodrar kväll kl 21.00. Observera att man även har stalltjänst under helger och lov.

Du har möjlighet att rida din häst på Bergas ridlektioner om du önskar, förutsatt att hästen är utbildad och är lämplig för övningarna. Ridlärarna behöver dock även se dig rida olika typer av hästar för att få ett säkert bedömningsunderlag till kurserna.

Alla elever mockar och gör ordning foder till sin egen häst alla dagar i veckan.

Det kostar för tillfället 4000 kr per månad att stå uppstallad i ett Elevstall på Berga. I priset ingår tillgång till Bergas fantastiska ridanläggning (ridhus 20 x 60 meter, stor ridbana 31 x 91 meter, liten ridbana 24 x 40 meter, rid/kör slinga 2,2 km och rakbana 500 meter), hösilage, havre, kornkross, betfor och saltsten samt strömedel (i dagsläget kan man välja på spån, spånpellets och halm).  Berga producerar grovfoder, havre och korn till hästarna. Hästarna stallas in vid höstterminens start och flyttar ut från stallet när sommarlovet börjar.

För hästarna som står uppstallade i Bergas elevstall gäller strikt hästägaransvar och Berga har inget ansvar att ta hand om eventuella sjuka hästar. Det är krävande att stå uppstallad i Bergas elevstall och det krävs att du sköter din häst, stalltjänst, närvaro och studier i skolan.

Ninni Grande är stallansvarig och är schemalagd i elevstallet varje vardag.

För att söka stallplats i elevstallet fyller du i formuläret via hemsidan. 

Har du frågor om elevstallet? Kontakta stallchef Åsa Lind via mail asa.lind@regionstockholm.se eller via mobiltelefon, 073 - 973 4850.