Nyheter

torsdag, 24 augusti 2023 17:54

Dille Bolagen blir ny ägare och huvudman för Berga Naturbruksgymnasium i Haninge

Den 15:e augusti byter Berga Naturbruksgymnasium huvudman och ägare. Dille Bolagen tar över alla elever och medarbetare från tidigare huvudmannen Region Stockholm. Även skolans fastighet ingår i förvärvet.

Försäljningen av verksamheten har pågått länge och vi är både glada och stolta att vi nu är i hamn och kan börja utveckla verksamheten tillsammans. Det säger Georg Eriksson, koncernchef i Dille Bolagen. Ett viktigt villkor var att Dille erhöll tillstånd från Skolinspektionen innan försäljningen kunde genomföras vilket är en process som tagit tid. Dille erhöll tillståndet hösten 2021 och har sedan dess kunnat planera för integreringen.

Vi har länge arbetat för att öppna en ny utbildningsenhet i Stockholmsområdet. Berga har väldigt lika utbildningar som på Dille Gård Naturbruksgymnasium, vår befintliga utbildningsenhet, vilket gör att vi kan dela både erfarenheter och resurser med varandra. När möjligheten dök upp såg vi dessutom att det fanns stor utvecklingspotential på Berga. Nu ska vi använda det bästa av varandra och fortsätta utveckla våra skolor och vårt företag tillsammans, säger Georg. På Dille Gård kan man gå gymnasiet inom naturbruk, bland annat hund, häst, jakt, naturturism, djursjukvård och skogsmaksinförare. Även vuxenskola och yrkeshögskola erbjuds till studerande från hela landet. 

På Berga har utbildning bedrivits sedan 1920. Skolan har kapacitet för drygt ca. 250 elever, varav cirka hälften i internatboende. Skolan har för närvarande ca 220 elever, varav ca 100 bor på internatet. Bergas utbildningar är hästhållning (ridning och trav), och lantbruk med bland annat en jaktprofil. Skolan har för närvarande 50 personer anställda varav ca 20 är lärare.

Dille Bolagen finns i Ås, utanför Östersund, och har sitt huvudkontor på Dille Gård. Georg och hans bror Elias som idag jobbar aktiv i företaget är sjätte generationens entreprenörer på gården. Idag består bolaget av utbildning, utbildningsstöd, konceptutveckling och fastigheter. Bolagen, Gidås hållbarhetsbyrå, Dille Veterinärklinik, Dille skog och Dille fastigheter ingår även i koncernen.

I samband med övertagandet förvärvar Dille bolagen även fastigheten som skolan är belägen på.

Fastigheten består av ca 543 ha, varav 261 hektar är åker och betesmark och 195 hektar är skog. På fastigheten finns ett 60-tal byggnader fördelat på cirka 17 880 m2 såsom stall, ridhus, kanslihus, matsal, skollokaler, elevbostäder och personalbostäder. Den totala köpesumman uppgår till 118,9 miljoner kronor. Förvärvet är ett historiskt kliv för vårt bolag och vi ser verkligen fram emot att börja jobba tillsammans med Bergas kunniga och erfarna medarbetare, säger Georg. Att vi nu blir mer än dubbelt så stora är häftigt och jag tror att mina tidigare generationer inom bolaget är stolta, avslutar Georg.

Georg Eriksson

 

Dille Bolagen AB 

Dille 226 - 836 95 Ås 

Mobile: +46(0)70 685 59 39

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | www.dille.se | www.dillegard.se

    

Dille Bolagen – 150 år av entreprenörskap - Utbildning | Utbildningsstöd | Fastighet | Konceptutveckling

 

 

Last modified on lördag, 26 augusti 2023 18:17

Aktuellt

Läsårsdata 2023-2024

HT börjar mån 21 aug
Höstlov 30 okt – 3 nov (v 44)
HT slutar tors 21 dec

VT börjar mån 8 jan
Sportlov 26 feb – 1 mars (v 9)
Påsklov 2 – 5 apr (v 14)
Lovdag fre 10 maj
Studenten fre 7 juni (utspring ca kl 12.30)

OBS! Åk 1 och 2 slutar ons 12 juni

Information

Berga Naturbruksgymnasium ligger mellan Stockholm och Nynäshamn.
GPS-coordinater: 59.091681, 18.108213

Hitta med bil: Väg 73 från Stockholm, ta av vid trafikpl Fors/Försvarsmakten. Sväng höger mot Västerhaninge. Efter 300 m, sväng vänster mot Stav. Efter ca 1,7 km sväng vänster.

Hitta kommunalt: Pendeltåg till Västerhaninge och sedan buss 847 eller 843 till Berga Gård.

Kontakt

Berga naturbruksgymnasium
Berga Skolväg 1
137 91 Västerhaninge
072 – 468  97 57

info@bergaedu.se

 

 
Vi använder cookies
Vi använder cookies för att se till att du får den bästa upplevelsen på vår hemsida. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta.
Ok